2023 Anayasası: Türkiye’nin Yeni Yüzyılın Mukaddimesi Olacak mı

Tarih:

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akış canlı yayında “Yeni anayasanın adı ne olacak?” sorusuna yanıt verdi! ‘Yıl’ ayrıntısı…

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, canlı yayında yeni anayasa çalışmaları hakkında güncel bilgileri paylaştı. Akış, yeni anayasanın ismiyle ilgili soruya da cevap verdi. İşte yeni anayasadaki o yıl detayı ve tüm detaylar…

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Akış canlı yayında “Yeni anayasanın adı ne olacak?” sorusuna yanıt verdi! ‘Yıl’ ayrıntısı… Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, CNN Türk canlı yayınında güncel gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Akış, yeni anayasa ile ilgili soruları yanıtladı ve merak edilenleri açıkladı.

YENİ ANAYASANIN ADI 2023 OLACAK MI? Yeni anayasanın adı konusunda konuşan Akış, “Genellikle anayasalar çıkarıldıkları yılın adını taşırlar. Bu, genel bir uygulamadır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti 100. yılını kutluyor. Yeni bir yüzyıl inşa etmeye çalışıyoruz. Bu yeni yüzyılı, o yüzyılın başlangıcı olarak gördüğümüz bir anayasa ile taçlandırmak istiyoruz. Sembolik olarak 2023 Anayasası olarak adlandırılabilir. Bu, her kesimin kabul edebileceği bir seçenek olacaktır diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

“İNANILMAZ BİR BİRİKİM VAR” Süreç hakkında bilgi veren Mustafa Akış, “Anayasa çalışması için büyük bir deneyim ve birikime sahibiz. 20 yıllık anayasal bir geçmişimiz var. Detaylı çalışmalarımız mevcut. Detaylar hakkında konuşulmayan bir konu yok. Bu çalışmanın hayata geçirilmesi için bir masanın etrafında bir araya gelmeliyiz.” ifadelerini kullandı.

“HERKES KENDİ DEMOKRATİK SÜREÇLERİNE BAKMALI” Yeni anayasaya yönelik eleştirilere yanıt veren Akış, “Mevcut anayasa, uzun bir süreç içinde birçok kez değiştirildi. Ancak birçok maddenin hala aynı kaldığını görüyoruz. Bu nedenle yeni bir anayasa ihtiyacı doğuyor. Yeni anayasamızda dil değişikliği gibi sembolik değişikliklerin yanı sıra temel haklar ve özgürlüklerin güvence altına alınması gerekmektedir. Bu, anayasal bir eksiklik olarak karşımıza çıkıyor.” şeklinde konuştu.

“DEĞİŞTİRMEMİZ GEREKEN ANLAYIŞLAR VAR” Anayasadaki sorunların uygulamadan kaynaklandığı iddiaları hakkında konuşan Akış, “Yeni anayasada, vatandaşların temel haklarını ve özgürlüklerini koruyan bir yapı oluşturmayı hedefliyoruz. Bu nedenle öncelikle temel hak ve özgürlüklerin düzenlenmesi gerekmektedir. Mevcut anayasa, bazı kavramları hala aynı şekilde kullanmaktadır. Bu kavramların gözden geçirilmesi, uzlaşma açısından önemlidir.” dedi.

guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments

Gönderiyi paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer Konular
Benzer Konular

Netanyahu’nun Ziyaretinin Ardından Macaristan’dan UCM’ye Rest: Çekilme Süreci Başlatılıyor

Macaristan hükümeti, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) taraf olma statüsünden...

Ankara’dan İsrail’e Sert Mesaj: “Yayılmacı Gündeminizi Türkiye’ye Saldırarak Gizleyemezsiniz”

Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinde görevli bazı bakanların Türkiye’yi hedef...

Fidan, Brüksel’de Yoğun Temaslarda: NATO Zirvesinde Kritik Görüşmeler

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı için...

Ankara’dan Orta Asya’daki Sınır Uzlaşısına Destek Mesajı

Türkiye, Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan’ın sınırlarının kesiştiği noktaya ilişkin...
error: Content is protected !!