Milli insansız hava aracı Bayraktar TB3, yerli kamera sistemini kullanarak uçuş gerçekleştirdi.

Tarih:

Baykar’ın geliştirdiği milli ve yerli Bayraktar TB3 SİHA, dünya standartlarında en üst seviyede olan yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile gerçekleştirdiği ilk uçuş testini başarıyla tamamladı. İşte o anlar…

Baykar tarafından geliştirilen milli Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın test süreci başarıyla ilerliyor. Milli SİHA, dünya standartlarında en üst seviyede olan ASELFLIR-500 elektro-optik sistemle gerçekleştirdiği 6 saatlik uçuş testini başarıyla tamamladı. Bu, Bayraktar TB3’ün 25. uçuş testi oldu.

MİLLİ SİHA, YERLİ KAMERA İLE TEST EDİLDİ

Bayraktar TB3 SİHA, Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde Aselsan tarafından milli olarak geliştirilen ASELFLIR-500 ile ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Bu testte, dünyanın en yüksek performansına sahip ASELFLIR-500 Elektro-Optik Keşif, Gözetleme ve Hedefleme Sistemi entegre edildi. Test sırasında, Bayraktar AKINCI TİHA da ASELFLIR-500 tarafından başarılı bir şekilde takip edildi.

BAYRAKTAR TB3 PT-2 İLK UÇUŞUNU TAMAMLADI

Çorlu’daki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde bulunan Bayraktar TB3 SİHA’nın ikinci prototipi PT-2, geçtiğimiz hafta ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.

BAŞARILI TESTLER

Bugüne kadar 25 uçuş testi gerçekleştiren Bayraktar TB3 SİHA, toplamda 196 saatlik uçuş gerçekleştirdi. Sistem ve dayanım performansı testlerini de başarıyla tamamlayan Bayraktar TB3, TEI tarafından yerli olarak geliştirilen PD-170 motorundan güç alıyor.

TCG ANADOLU’DA TESTLERE BAŞLANACAK

Bayraktar TB3 SİHA, katlanabilir kanat yapısıyla TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilecek. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 2024 yılı içinde TCG Anadolu gemisinde testlere başlanacağını açıklamıştı. Bayraktar TB3’ün sahip olduğu kabiliyetler, bu alandaki insansız hava araçları için önemli bir yenilik olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine sahip olan milli SİHA, uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Bu sayede keşif, gözetleme ve taarruz görevlerini icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünü artıracak.

İHRACATTA LİDER

Baykar, tüm projelerini öz kaynaklarıyla yürüterek ihracat gelirlerini artırdı. Savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, 2021 ve 2022’de Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre en fazla ihracat yapan firma oldu. Geçtiğimiz yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştiren Baykar, savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın büyük bir kısmını tek başına gerçekleştirdi. Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülkeyle, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şimdiye kadar 9 ülke ile toplamda 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

Cuakay Akademi
Cuakay Akademi
Biz, düşünce dünyasında önemli bir yer edinmiş Türkiye ve dünya genelindeki ilişkileri derinlemesine inceleyen bir düşünce kuruluşuyuz. Amacımız, Think tank yapısıyla uzmanlık alanlarımıza özgü özgün makaleler ve içerikler üreterek bilgiye katkıda bulunmaktır. Ancak bizim için sadece yazı yazmakla sınırlı değil, aynı zamanda farklı yeteneklere sahip bireyleri bünyemizde görmekten mutluluk duyarız.
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments

Gönderiyi paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer Konular
Benzer Konular

Trump’tan Çin’e yeni rest: Gümrük vergileri yüzde 245’e çıkabilir

ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik ticaret savaşında yeni...

İran’dan net mesaj: “Uranyum zenginleştirme hakkı müzakere konusu değildir”

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD ile yürütülen dolaylı...

Çin’den ABD’ye kritik darbe: Nadir toprak elementleri ihracatı durduruldu, üretim tehlikede

ABD ile süregelen ticaret savaşında Çin'den gelen yeni hamle...

Katil israilden açıklama : Gazze’ye hiçbir insani yardım girmeyecek

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, Gazze’ye yönelik insani yardımların...