Hamas’ın tünelleri, 85 yaşındaki serbest bırakılan rehine tarafından “örümcek ağı gibi” şeklinde tanımlandı.

Tarih:

85 yaşındaki Yocheved Lifshitz’in Hamas tarafından rehin alınmasının ardından yaşadıklarını aktaran bir röportaj yer alıyor. Lifshitz, kaçırıldığı andan itibaren yaşadığı travmayı ifade ederek “bir kabus yaşadım” dedi ve iki hafta boyunca tünellerde tutuklu kaldığını belirtti. Yocheved Lifshitz, 7 Ekim’de rehin alındıktan sonra, bir grup rehineyle birlikte serbest bırakıldı.

Yocheved Lifshitz, Gazze sınırına yakın Nir Oz kibutzundan kaçırılmasını “korkunç bir deneyim” olarak tanımladı. “Cehennemi yaşadım. Kibutzumuza saldırdılar, beni kaçırdılar, bir motosikletin üzerine yatırdılar” diyen Lifshitz, yolculuk sırasında kötü muamele gördüğünü ve mücevherlerinin çalındığını dile getirdi.

Rehineler Gazze’ye vardıklarında yeraltı tünellerine götürüldüler. Lifshitz, tünellerin uzunluğunu “birkaç kilometre” olarak tanımladı ve bu tünellerin örümcek ağına benzediğini belirtti. Hamas üyelerinin kendilerine “Kuran’a inandıklarını ve zarar vermek istemediklerini” söylediğini aktardı. Lifshitz, rehineleri “çok dost canlısı” ve “çok nazik” olarak tanımladı ve tünellerin hijyen konusunda hassas olduklarını vurguladı.

Yocheved Lifshitz, beraber tutulduğu diğer rehinelerle bir doktor tarafından düzenli olarak ziyaret edildiklerini ve ilaçlarının verildiğini belirtti. Ayrıca, militanların yediklerinin kendilerine de verildiğini ifade etti.

Hamas’ın saldırısını İsrail yönetimini eleştirerek “günah keçisi olduk” şeklinde tanımlayan Lifshitz, Gazze sınırındaki güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu savundu.

Hamas’ın Lifshitz’i serbest bıraktığı anları gösteren bir video, Lifshitz’in bir militanla el sıkarak vedalaştığı ve “Şalom” (barış) dediği anları içeriyordu. Lifshitz, bunun nedenini militanların kendisine “iyi ve nazik davrandığı için” yaptığını söyledi. Sharone Lifschitz, annesi ve babasının uzun süredir barış ve insan hakları aktivisti olduklarını belirtti. Babası Oded Lifschitz ise halen Hamas’ın elinde tutsak olarak bulunuyor.

Cuakay Akademi
Cuakay Akademi
Biz, düşünce dünyasında önemli bir yer edinmiş Türkiye ve dünya genelindeki ilişkileri derinlemesine inceleyen bir düşünce kuruluşuyuz. Amacımız, Think tank yapısıyla uzmanlık alanlarımıza özgü özgün makaleler ve içerikler üreterek bilgiye katkıda bulunmaktır. Ancak bizim için sadece yazı yazmakla sınırlı değil, aynı zamanda farklı yeteneklere sahip bireyleri bünyemizde görmekten mutluluk duyarız.
guest

0 Yorum
Eskiler
En Yeniler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments

Gönderiyi paylaş:

Abone ol

spot_imgspot_img

Popüler

Benzer Konular
Benzer Konular

Fransa, Rafale Kodlarını Paylaşmadı: Hindistan Yerli Silah Entegrasyonunda Duvara Tosladı

Hindistan’ın savunma sanayiinde bağımsızlık hedefi, Fransa’dan gelen katı bir...

AB’den Moskova’ya Yeni Yaptırım Hamlesi: Trump Frenledi, Brüksel İlerleyecek

Rusya-Ukrayna savaşında sahadaki gelişmeler kadar diplomatik cephede de hareketlilik...

ABD’den Çarpıcı Suriye Uyarısı: İç Savaş Haftalar Uzağımızda

Washington’dan gelen açıklamalar, Suriye’deki kırılgan dengelerin her an çatışmaya...

AB’den Şaşırtan Hamle: Suriye Yaptırımları Kaldırıldı

Avrupa Birliği, uzun yıllardır süren Suriye yaptırımlarında tarihi bir...