Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, Ünye, Fatsa ve Çamaş ilçelerinde seçim koordinasyon merkezlerinin açılışlarına katıldı. Ünye’deki destekçilere hitap ederken, 1 Nisan’dan itibaren “ahlaklı belediyecilikle vatandaşların sorunlarına çözüm olacaklarını” belirtti.
Erbakan, meydanlarda “1994 ruhu”nun hissedildiğini vurgulayarak, “Millet, ‘Yeniden Refah’ diyor. Anket sonuçları, ‘Yeniden Refah’ diyor. Umuyoruz ki 31 Mart’ta sandıklar da ‘Yeniden Refah’ diyecek. Partimizin üye sayısı bunun en büyük kanıtı. Artık üye artışı öylesine hızlı ki, Ünye’deki stantlarımızda kuyruklar oluşuyor. Günde 2.500 üye artışı yaşıyoruz. Bugün itibarıyla 470 bin sınırını aştık ve 500 bine doğru ilerliyoruz. Yüzde 80’in üzerinde bir büyüme, başka bir siyasi partiye nasip olmaz” dedi.
“2028’DE MİLLİ GÖRÜŞ İKTİDARI GERÇEKLEŞECEK”
Erbakan, “Anket sonuçlarına bakarsanız, geçmiş seçimde bizi ‘diğer’ kategorisinde gösteren anket şirketleri, şimdi 6-7 puan, hatta 8 puan gösteriyorlar” diyerek devam etti. “Geçmişte ‘diğer’ içinde gösterdiklerinde yüzde 0,2-0,3 oy alıyorduk, şimdi yüzde 6-7 gösteriyorlar. Peki, şimdi ne olacak? Allah’ın izniyle Yeniden Refah Partisi yüzde 20’nin üzerinde oy alacak. Bu, Türkiye genelindeki mitinglerin göstergesi. Artık halk değişim istiyor, Milli Görüş’ü yeniden istiyor. Halkımız Yeniden Refah Partisi’ne akın ediyor. Önce yerel yönetimlerde, ardından 2028’de Milli Görüş iktidarını gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.
“HALKIN YÜZDE 85’İ YOKSUL, YÜZDE 45’İ AÇLIK SINIRININ ALTINDA GELİRE SAHİP”
Ekonomiye ilişkin konuşan Erbakan, “Artık söylenecek çok fazla şey kalmadı. Anlatılan masallar insanların karnını doyurmuyor, sorunlarına çare olmuyor. Sadece zaman kaybı. ‘Bir seçimi daha atlatabilir miyiz?’ kaygısı taşıyan masallar. Peki, gerçekler neler Türkiye’de? Halkın yüzde 85’i yoksul, yüzde 45’i açlık sınırının altında gelir düzeyine sahip. Açlık sınırı 20 bin TL’ye çıkmış durumda. Bu, 10 milyon asgari ücretlinin ve milyonlarca emeklinin açlık sınırının altında olduğu anlamına geliyor. 10 bin TL alan bir emekli, açlık sınırının yarısı kadar maaş alıyor demektir. Yoksulluk sınırı aylık 53 bin TL’ye yükseldi. Bu matematiksel olarak, halkın yüzde 85’inin yoksul, yüzde 45’inin ise aç olduğunu gösteriyor. 2002’de 1 milyon hane sosyal yardım alırken, bugün 4,5 milyon haneye sosyal yardım yapılıyor. Nüfusumuz 2002’den beri 4,5 kat artmadı. Ancak fakirlik 4,5 kat arttı” şeklinde konuştu.
“SEÇİME KADAR DOLAR 38 TL OLURSA ŞAŞIRMAYIN”
Doların iki seçim arasında 19 liradan 34 liraya yükseldiğini belirten Fatih Erbakan, “Geçen seçimden önce dolar 19 TL’ydi. Bu hafta 34 TL’ye kadar yükseldi ve şu an 33 TL civarında seyrediyor. Düşüreceğiz diye ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Eğer bu gidişat devam ederse, seçime kadar 38 TL’yi görürse hiç şaşırmayın. Orta vadeli programda ‘2024 sonunda döviz kuru 45 TL olacak’ diyorlar. 45 TL olacaklarını kendileri söylüyorlar. Sonra çıkıp, ‘Enflasyon düşecek’ diyorlar. Kendi kendileriyle çelişiyorlar. Doların 45 TL olduğu bir ülkede enflasyon düşer mi? Hikaye bunlar. Enflasyonun düşmesi için dengeli bir bütçe gerekir. İsrafın önüne geçilmeli, milli kaynakların kullanılması sağlanmalı, üretim ve ihracat artırılmalı, dış ticaret açığı kapatılmalı ve dış borçlanmadan kaçınılmalı. Bunların hepsini gerçekleştirmek için Milli Görüş ruhu gereklidir” dedi.