Aile ve Toplumsal İyilikler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, BM Kadın Hakları Komisyonunun 68’inci Toplantısı sırasında İsrail Bakanı konuşurken salondan ayrıldı. İsrail Sosyal Adalet ve Kadın Gelişimi Bakanı May Golan’ın konuşmasından sonra tekrar salona dönen Göktaş, “Türkiye, Gazze’deki saldırıları kınarken, bir an önce ateşkes ve insani yardımların ulaştırılması çağrısını tekrarlamakta ve Filistin halkının yanında olduğunu belirtmektedir” dedi.
BM Genel Merkezi’nde düzenlenen Kadın Hakları Komisyonu’nun 68’inci Toplantısına katılan Göktaş, İsrail Sosyal Adalet ve Kadın Gelişimi Bakanı May Golan’ın konuşmasına başladığı sırada salonu terk ederek, Türkiye’nin Gazze saldırılarına tepkisini gösterdi.
Golan’ın konuşmasının ardından tekrar salona giren Bakan Göktaş, küresel sorunları ele alırken, yoksulluk ve kurumsal kırılganlık gibi temel sorunlarla baş etmenin önemini vurguladı.
Hemen ateşkes çağrısı yaparak, “Eşitlik konuşurken, İsrail’in Filistinlilere yönelik eylemlerinin devam eden krizine dikkat çekmek gerekiyor” diyen Göktaş, şunları belirtti:
“Türkiye, Gazze’deki saldırıları kınarken, bir an önce ateşkes ve insani yardımların ulaştırılması çağrısını tekrarlamakta ve Filistin halkının yanında olduğunu belirtmektedir. BM Güvenlik Konseyi’nin 1325 Sayılı Kararı, silahlı çatışmaların kadınlar üzerindeki etkisini ele almak için önemlidir. Bu kararın uygulanması hayati önem taşımaktadır. Filistin’deki trajediye son vermek için çabalarımızı artırmalıyız.”
“CESUR VE KARARLI ADIMLAR ATACAĞIZ”
Kadınların aktif katılımının önemine değinen Göktaş, “Türkiye’de kadın haklarını güçlendirmek için çaba sarf ediyoruz ve aile değerlerine önem veriyoruz” dedi.
Eşitsizlikle mücadelede insan odaklı bir yaklaşım benimsediklerini vurgulayan Göktaş, “Nitelikli İnsanlar, Güçlü Aileler ve Sağlıklı Bir Toplum” vurgusunu yaptı.
Kadının Türk medeniyetinde önemli bir yeri olduğunu belirten Göktaş, şunları söyledi:
“Son yirmi yılda genel istihdam oranı yükselirken, Türkiye’de kadın istihdamı da arttı. Ayrıca kadın girişimciliğini desteklemek için eğitim ve KOBİ destek programları uyguluyoruz. Çocuk bakım hizmetlerini geliştirerek ebeveynlere destek veriyoruz. Genç kadınların eğitim ve istihdamına yönelik projeler yürütüyoruz. Kadın-erkek eşitliğini ön planda tutarak planlama ve bütçeleme süreçlerini yapılandırıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadele ediyoruz ve kadınları güçlendiriyoruz.”
Kadınların güçlendirilmesinin toplumsal ilerleme ve uluslararası kalkınma için önemli olduğunu vurgulayan Göktaş, “Toplumsal eşitsizlikleri aşmak için cesur ve kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.